CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



Cazarea la cinci stele in sudul litoralului, de trei ori mai ieftina fata de Mamaia


Hotelul Saturn din statiunea cu acelasi nume, singurul hotel de cinci stele din sudul litoralului romanesc, are un grad de ocupare de 100% in weekendul care urmeaza datorita evenimentului muzical Liberty Parade, potrivit reprezentantilor hotelului unde pretul unei camere incepe de la 320 de lei pe noapte.

"In weekendul care a trecut, si in general in weekend, gradul de ocupare a fost de circa 90%, insa in weekendul care urmeaza hotelul este plin, pentru ca are loc evenimentul Liberty Parade", spune Georgeta Baican, responsabil complex. Ea adauga ca in cursul saptamanii gradul de ocupare este de circa 70%.

Hotelul are 68 de camere duble si patru apartamente.

Pretul unei camere duble incepe de la 320 de lei (75 de euro) - pret ce include cazare si mic dejun - si ajunge la 490 de lei (115 de euro) all inclusive.

In cazul unui apartament, pretul incepe la 670 de lei (158 de euro) pentru cazare si mic dejun si urca la 794 de lei (187 de euro) pentru cazare all inclusive, potrivit infor­matiilor postate pe site-ul hotelului. In aceste conditii, in weekendul 29-31 iulie incasarile hotelului Saturn din statiunea cu acelasi nume depasesc 11.000 de euro, potrivit calculelor ZF care pornesc de la un pret minim per camera si numarul de 68 de camere si patru apartamente.

"Anul acesta este mai slab decat anul trecut. Astfel, daca in 2010 nu aveam decat cazare all inclusive, acum am introdus si posibilitatea de cazare doar cu mic dejun", explica Georgeta Bai­can. Ea mai spune ca cea mai mare parte a turistilor sunt ro­mani, care vin cu familia la mare. Exista insa si turisti straini la hotelul Saturn, cea mai mare parte a acestora venind in interes de afaceri.

Hotelul Saturn, inaugurat in 2007, este singurul hotel de cinci stele din sudul litoralului romanesc, singurele hoteluri cu aceeasi clasificare fiind localizate in statiunea Mamaia. Printre acestea se numara hotelul Vega, unde pretul unei camere incepe de la 247 de euro pe noapte sau hotelul Palm Beach, unde o camera costa 275 de euro.

Compania Fimest Turist, care administreaza hotelul Saturn, a obtinut in 2009 venituri de 2 mil. lei (0,47 mil. euro) si un profit brut de 96.500 de lei (circa 23.000 de euro), po­trivit datelor de la Re­gistrul Comertului.

Fimest Turist este de­tinuta de Stan Aurel (60% din actiuni) si Stan Aurel Daniel (40%).

Potrivit infor­ma­tiilor existente, Stan Aurel este sotul Linicai Stan, directorul general al THR Marea Neagra (Turism, Hoteluri si Restaurante Marea Neagra), unde SIF Transilvania este actionar ma­joritar.

Compania THR Marea Neagra, cu afaceri de 30 de milioane de lei (7 mil. euro) si profit de circa 6 mil. lei (1,4 mil. euro) in 2009, are ca principal obiect de activitatea prestarea de servicii turistice, unitatile administrate fiind clasificate la 4 stele, 3 stele, 2 stele si 1 stea. THR Marea Neagra dispune de spatii de cazare si alimentatie publica in statiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Venus, Saturn si Neptun, insumand peste 12.000 de locuri de cazare.

Sursa: ziarul financiar