CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



Tarom ia in calcul ajustari de personal si de salarii si renuntarea la trei avioane


Conducerea Tarom ia in calcul reduceri de personal si de salarii, renuntarea la trei aeronave si la operarea unor curse catre zone in care au loc conflicte, printre care si Egipt, a declarat Nicolae Demetriade, directorul executiv al companiei aeriene nationale.
"Ca sa putem sa cerem tuturor ceilorlalti oameni din companie sa accepte anumite renuntari, va trebui si noi sa... luam in calcul ajustari de personal si de salarii", a spus Demetriade, citat de Mediafax.
El a afirmat ca Tarom are 2.090 de angajati si ca sunt anumite zone de activitate in care salariile sunt extrem de mici, care nu conteaza foarte mult in bilant, dar sunt activitati care, daca sunt pastrate, chiar cu salarii mici, nu aduc niciun avantaj, niciun plus de imagine sau de activitate.
"Dar marea problema pentru noi este urmatoarea: avand costurile atat de mari, aceste avioane nu mai pot fi inchiriate nici la altii, iar noi, daca le exploatam, vor genera pierderi", a explicat el. Sunt vizate trei avioane, doua Airbus A 310, despre care Demetriade spune ca sunt foarte vechi si foarte mari consumatoare de petrol, si un avion inchiriat in 2008 (Boeing 737 - 800). Flota Tarom cuprinde 24 de aeronave.
Nicolae Demetriade a declarat ca nu exista nicio sansa ca operatorul aerian sa fie rentabilizat in 2013, dar spera ca acest lucru sa se intample anul viitor.
Tarom a inregistrat pierderi de 66 milioane de lei in primele patru luni, cu 30 milioane de lei mai putin fata de rezultatul negativ estimat in planul de management.

 

Sursa:Internet