CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



Retete

ADAUGA RETETA     

RETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii

Tocanita din carne de porc


Timp de executie si complexitate: 60 min
Ingrediente:
600 gr carne de porc (ceafa)
2 cepe
4 catei usturoi
1 lingurita vegeta de casa macinata
80 ml bulion
1 lingura pasta de ardei dulce (din cea ungureasca)
1/2 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper
1 varf lingurita pasta de ardei iute (harissa)
2 linguri de ulei
2 fire patrunjel



Realizare : Se taie carnea de porc cubulete. Se incinge uleiul intr-o oala si se prajeste carnea, cca 10 minute la foc iute, pana incepe sa se rumeneasca.
Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana se inmoaie bine, tot cam 10 minute, de data asta la foc mediu.
Adaugam usturoiul strivit si dupa 1 minut stingem cu 1 cana de apa si adaugam vegeta. Lasam sa fiarba cu capac cam 10 minute.
Adaugam pasta de ardei, bulionul, restul condimentelor (cimbru, sare, piper) si inca 1 cana cu apa. Fierbem cu capac pentru cca 30 minute, la foc mediu.
In ultimele 5 minute adaugam harissa, gustam de condimente si mai adaugam daca e cazul. Cand e gata presaram patrunjel tocat.
* in loc de harissa puteti adauga putina boia iute sau chili pudra o data cu cimbrul, doar cat sa fie usor picanta tocanita.
Serviti calda cu mamaliguta sau piure.



Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook





Mesaje si opinii


Nu exista mesaje