Ingrediente:
6 oua, zahar,
1/2 lingurita crema tartar,
faina,
limoncello,
coaja de la o lamaie,
1 cutie mascarpone,
2 cani frisca batuta,
fructe de padure de sezon (zmeura, afine, mure) |
|
Realizare : 6 albusuri se bat spuma cu 1/2 lingurita crema tartar, 3/4 masura zahar, se adauga vanilie , 1/2 masura faina. Se coace aluatul intro forma de chec neunsa , 35 - 40 minute. Se scoate din cuptor si se lasa la racit cu tava rasturnata pentru a ramane checul pufos. Crema 5 galbenusuri se amesteca cu 1/2 masura zahar, 1/4 cana limoncelo, coaja de lamaie - 2 lingurite, 1,5 linguri zeama lamaie. Se amesteca pe foc pentru a se ingrosa. Se ia de pe foc si se amesteca 1 cutie mascarpone, 1 lingura esenta lamaie si 2 cani de frisca batuta. Checul se taie felii , se unge cu putin sirop ( format din : 3/4 masura zahar, 3/4 masura apa, 1/4 masura limoncelo, 2 lingurite zeama de lamaie si coaja de lamaie) . Se taie fiecare felie in cuburi. Montarea In pahare inalte se pun cuburi de chec, crema, fructe de padure de sezon , iar blat, crema , fructe. Se orneaza cu frisca, fructe si coaja de lamaie. |