RETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii
|
Tort Tiramisu cu crema de brinza
|
|
Timp de executie si complexitate: 30 min
|
Ingrediente:
1 blat de tort de cacao,
3 linguri de cafea solubila,
2 oua,
100 gr zahar,
2 cutii de 200 gr brinza crema,
200 gr smintina sau frisca nebatuta,
50 gr cacao,
200 ml apa calda |
|
Realizare : Se dizolva cafeaua in apa calda si se lasa la racit. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul timp de 10 minute cu mixerul. Se adauga brinza crema si smantana si se mai amesteca inca 10 minute cu mixerul. Se desface blatul in doua. Se insiropeaza partea de jos cu jumatate de cafea (fata exterioara) si cealalta jumatatate cu restul de lichid (partea interioara). Se acopera partea de jos a blatului cu jumatate din crema, se suprapune cealalta parte a blatului si se acopera cu restul de crema. Pe deaspura se cerne cacao, folosind o sita mica. |