CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



Retete

ADAUGA RETETA     

RETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii

Tarhon conservat


Timp de executie si complexitate: 15 min
Ingrediente:
Tarhon, otet de 9 grade.



Realizare : Se poate usca ca si patrunjelul, bine spalat, insa crengute (netocat), pastrindu-se in punga de hirtie sau din pinza. Dupa ce s-a spalat si zvintat, se poate pastra verde in punga de nylon, la congelator. În mod obisnuit, se conserva cu otet, pastrindu-si astfel bine aroma. Primavara, se aleg crengutele tinere, se spala si, bine scurse de apa, se stropesc imediat cu otet de 9 grade. Pentru 1/2 kg mladite tinere de tarhon sunt necesari 300 ml otet de 9 grade (care se va mai dilua putin cu apa care a ramas pe frunze). Sare nu se pune, caci il inchide la culoare. Se amesteca bine cu otetul, apoi se pune imediat in borcane, impreuna cu tot otetul; de altfel, este preferabil ca otetul sa se completeze daca scade mult, altfel tarhonul se va inchide la culoare. Cotoarele mai groase care au ramas se rup in bucati si se pun in alt borcan, cu otet indoit cu apa; se leaga simplu cu nylon. Acest otet se poate intrebuinta pentru aromarea diferitelor ciorbe si sosuri, pe care le si acreste.



Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook





Mesaje si opinii


Nu exista mesaje