CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



Retete

ADAUGA RETETA     

RETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii

ARDEI UMPLUTI CU LEGUME SI CARNE


Timp de executie si complexitate: 1 ora
Ingrediente:
6 ardei grasi de culori diferite.
Umplutura:
200 gr carne tocata,
1 morcov,
1 ardei gogosar rosu,
1 ardei gogosar verde,
1 jumtatate de telina,
80 gr orez,
1 ceapa,
40 ml ulei,
sare,
piper dupa gust,
marar verde.
Sos:
50 gr pulpa de rosii,
15 gr faina,
1 ceapa mare ,
patrunjel,
piper.



Realizare : Ardeii grasi se spala , se indeparteaza cotoarele si se curata de semnite. Se spala sub jet de apa rece apoi se pun pe un gratar la scurs. Separat intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se adauga legumele taiate cubulete (telina, ardeii).Ceapa se taie marunt, morcovul se da pe razatoare.Se lasa la calit cca 5 min, amestecand din cand in cand. Se ia tigaia de pe foc , iar compozitia se pune intr-un bol. Se adauga carnea tocata, orezul spalat si scurs, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Cu acesta compozitie se umplu ardeii. Intr-o cratita se pun ardeii, unul langa altul cu partea de umplutura in sus. Se adauga apa fierbinte printre ei, sa nu ii acopere, rondele de ceapa, pulpa de rosii. Se pun la fiert la foc mic.
Cand sunt aparoape gata si sosul a scazut se adauga faina dizolvata in apa rece si mai lasam sa fiarba cca 5 min. Se adauga sare si piper dupa gust si patrunjel verde tocat. marunt.

    IMAGINI RETETA



Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook





Mesaje si opinii


Nu exista mesaje