CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



Retete

ADAUGA RETETA     

RETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii

Tiramisu Rapid


Timp de executie si complexitate: 30 min
Ingrediente:
piscoturi
crema foarte groasa, de batut (pentru frisca, NU este smantana), este o grasime de unt, cu cel putin 43% grasime
zahar pudra (pentru frisca)
crema de vanile instant (ca Dr. Oetker)
emulsie sau esenta de rom (eu folosesc emulsie, e mai groasa)
cafea espresso
cacao pudra



Realizare : Prepara crema de vanilie si pune-o in frigider pana se inchega, conform instructiunilor de pe pachet.
Scoate crema din frigider si pune-o deoparte.
Prepara frisca: folosind mixer-ul la cea mai mare viteza, bate crema pentru frisca pana incepe sa se inchege. Adauga zahar pudra, dupa gust (nu prea dulce insa, crema de vanilie este dulce deasemenea).
Recomandare: foloseste un bol de aluminiu sau sticla pe care-l racesti in frigider, inainte de a-l folosi pentru frisca, cel putin 1 ora.
Adauga frisca peste crema si amesteca cu grija. Nu mixa si nu cu viteza, acopera una pe alta, in miscari rotunde, ca si cum ai inveli una in alta. Continua sa amesteci pana se amesteca bine (nu e nevoie sa fie perfect, daca se mai vad panglici albe de frisca sau galbene de crema este ok).
Adauga romul in cafeaua espresso (trebuie cafea tare ca sa se simta gustul si mirosul de cafea).
Aranjeaza piscoturile USCATE la fundul unui vas adanc. Folosind o seringa (ca cea folosita la produse facute la cuptor), adauga cafeaua peste piscoturi. Adauga cu atentie, nu imbiba prea mult, sa nu se faca balta, suficient cat sa se inmoaie putin.
Adauga amestecul de crema si frisca, apoi randul doi de piscoturi. Adauga urmatorul rand de crema.
Se pot face 2-3 niveluri, dupa cum doresti, imparti crema cum doresti.
Adauga putina frisca ramasa peste crema de vanilie si presara cacao pudra, folosind o strecuratoare. Pune in frigider, cel putin 12 ore, ca totul sa se imbibe si sa se combine.



Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook





Mesaje si opinii

viorel toma Data postarii: 2013-03-12 06:32:57

regret sa va transmit ca aceasta reteta nu seamana nici pe departe cu cea originala. Este atat de diferita si de gresita incat nici macar nu se poate spune unde si ce anume este gresit, pentru ca totul este aiurea.