Retete
ADAUGA RETETARETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii | |
| |
Timp de executie si complexitate: 30 min | |
Ingrediente:
| |
Realizare : Prepara crema de vanilie si pune-o in frigider pana se inchega, conform instructiunilor de pe pachet. Scoate crema din frigider si pune-o deoparte. Prepara frisca: folosind mixer-ul la cea mai mare viteza, bate crema pentru frisca pana incepe sa se inchege. Adauga zahar pudra, dupa gust (nu prea dulce insa, crema de vanilie este dulce deasemenea). Recomandare: foloseste un bol de aluminiu sau sticla pe care-l racesti in frigider, inainte de a-l folosi pentru frisca, cel putin 1 ora. Adauga frisca peste crema si amesteca cu grija. Nu mixa si nu cu viteza, acopera una pe alta, in miscari rotunde, ca si cum ai inveli una in alta. Continua sa amesteci pana se amesteca bine (nu e nevoie sa fie perfect, daca se mai vad panglici albe de frisca sau galbene de crema este ok). Adauga romul in cafeaua espresso (trebuie cafea tare ca sa se simta gustul si mirosul de cafea). Aranjeaza piscoturile USCATE la fundul unui vas adanc. Folosind o seringa (ca cea folosita la produse facute la cuptor), adauga cafeaua peste piscoturi. Adauga cu atentie, nu imbiba prea mult, sa nu se faca balta, suficient cat sa se inmoaie putin. Adauga amestecul de crema si frisca, apoi randul doi de piscoturi. Adauga urmatorul rand de crema. Se pot face 2-3 niveluri, dupa cum doresti, imparti crema cum doresti. Adauga putina frisca ramasa peste crema de vanilie si presara cacao pudra, folosind o strecuratoare. Pune in frigider, cel putin 12 ore, ca totul sa se imbibe si sa se combine. |
Recomanda si prietenilor |
![]() |
Mesaje si opinii
viorel toma Data postarii: 2013-03-12 06:32:57 regret sa va transmit ca aceasta reteta nu seamana nici pe departe cu cea originala. Este atat de diferita si de gresita incat nici macar nu se poate spune unde si ce anume este gresit, pentru ca totul este aiurea. |