CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



Retete

ADAUGA RETETA     

RETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii

Tarta cu Fructe***


Timp de executie si complexitate: 30-45 min.
Ingrediente:
O forma de tarta de 28 cm,
4 oua,
19-20 linguri cu zahar,
8 linguri cu faina,
1/2 lingurita praf de copt,
1 vf. de cutit cu bicarbonat,
coaja rasa de la o lamaie,
coaja rasa de la o portocala,
400 ml lapte,
150 gr. margarina.
Fructe:
2-3 (in functie de marimea lor) mere taiate rondele,
3 buc. kiwi,
2 cutii mici cu compot de mandarine,
doua portocale (fructele cele mai bune).



Realizare :Blatul: 4 albusuri batute bine, se adauga 3 lg. cu zahar, apoi separat se bat 3 galb. impreuna cu 3 lg. cu zahar. Aceste doua compozitii se amesteca bine si se incorporeaza 4 lg. (vf.) cu faina, praf de copt, bicarbonat, coaja rasa de portocala. Se unge forma de tarta cu margarina se rastoarna comp[ozitia si se introduce la cuptor la temp. de 300*C timp de cca. 30 min. (in functie de cuptorul fiecaruia).
Siropul: Intr-un vas se pune 500 ml apa, 6 lg. cu zahar, 2-3 mere taiate rondele, se fierbe pana ce merele s-au inmuiat, acestea se scot si se adauga coaja rasa de la o lamaie lasand sa mai clocoteasca cateva minute.
Crema: Intr-un vas se pune 400 ml lapte in care se adauga 4 lg. cu faina si 7 lg. cu zahar (Sfat! faina si zaharul sa fie amestecate intr-un vas inainte de a incorpora in lapte, astfel ve-ti scapa de "frica" de a face cocoloase). Cand incepe sa se ingroase se adauga 150 gr. margarina amestecandu-se incontinuu cu telul pentru a nu se lipi. Cand crema este omogenizata bine se da deoparte. (Atentie! ce vas folositi pentru crema).
Aranjarea Tartei: Blatul se insiropeaza, se pune crema semi-rece, merele, pe margine mandarinele, un rand de portocale kiwi .
Daca respectati cantitatile si ordinea de preparare, ve-ti fi surprinse de rezultat. Va garantez ca este originala si f. reusita.



Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook





Mesaje si opinii


Nu exista mesaje