Retete
ADAUGA RETETARETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii | |
| |
Timp de executie si complexitate: 30-45 min. | |
Ingrediente:
| |
Realizare :Blatul: 4 albusuri batute bine, se adauga 3 lg. cu zahar, apoi separat se bat 3 galb. impreuna cu 3 lg. cu zahar. Aceste doua compozitii se amesteca bine si se incorporeaza 4 lg. (vf.) cu faina, praf de copt, bicarbonat, coaja rasa de portocala. Se unge forma de tarta cu margarina se rastoarna comp[ozitia si se introduce la cuptor la temp. de 300*C timp de cca. 30 min. (in functie de cuptorul fiecaruia). Siropul: Intr-un vas se pune 500 ml apa, 6 lg. cu zahar, 2-3 mere taiate rondele, se fierbe pana ce merele s-au inmuiat, acestea se scot si se adauga coaja rasa de la o lamaie lasand sa mai clocoteasca cateva minute. Crema: Intr-un vas se pune 400 ml lapte in care se adauga 4 lg. cu faina si 7 lg. cu zahar (Sfat! faina si zaharul sa fie amestecate intr-un vas inainte de a incorpora in lapte, astfel ve-ti scapa de "frica" de a face cocoloase). Cand incepe sa se ingroase se adauga 150 gr. margarina amestecandu-se incontinuu cu telul pentru a nu se lipi. Cand crema este omogenizata bine se da deoparte. (Atentie! ce vas folositi pentru crema). Aranjarea Tartei: Blatul se insiropeaza, se pune crema semi-rece, merele, pe margine mandarinele, un rand de portocale kiwi . Daca respectati cantitatile si ordinea de preparare, ve-ti fi surprinse de rezultat. Va garantez ca este originala si f. reusita. |
Recomanda si prietenilor |
![]() |
Mesaje si opinii
Nu exista mesaje |