CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



Retete

ADAUGA RETETA     

RETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii

Tocăniţă de vinete cu vită


Timp de executie si complexitate: 1:10 min
Ingrediente:
3-4 vinete medii
400 g vrăbioară de viţel
500 g roşii
1 ardei
1 ceapă mare roşie
sare
piper
3-4 linguri ulei de măsline
Pentru mămăligă:
500 ml apă
300 g mălai
1 lingurita sare
1 lingura ulei



Realizare : 1. Pentru început, se pune apa să fiarbă pentru mămăligă. În apă, se adaugă sare, ulei şi un strop de mălai. Când a început apa să fiarbă, se adaugă mălaiul în ploaie, amestecându-se continuu.
2. Separat, se curăţă vinetele de coajă, se taie în felii potrivite, pe lung, se presară sare şi se lasă să se scurgă în sită. Apoi se prăjesc câte 6-7 minute fiecare pe grătar.
3. Între timp, se curăţă ceapa şi ardeiul şi se călesc în ulei împreună cu vrăbioara de viţel tăiată cubuleţe. Se adaugă roşiile decojite şi tăiate, sare, cimbru şi piper şi se bagă în cuptor să scadă. Tocăniţa se serveşte împreună cu vinetele coapte şi mămăliga rumenită pe grătar.



Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook





Mesaje si opinii


Nu exista mesaje