CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



Retete

ADAUGA RETETA     

RETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii

Afinata a la SOLO


Timp de executie si complexitate: 14 zile
Ingrediente:
-3kg afine
-2kg zahar
-500 ml rom[4stcl.esenta rom]
-1 baton vanilie[6 pl.zahar vanilat]
-1 L alcool dublu rafinat de 90
-10 buc.samburi de caise
-1 damigeana de 10 L



Realizare :Se pun afinele in damigeana,se pune zaharul si se lasa 3-4 zile la soare[nu chiar in soare],se adauga dupa aceea essenta de rom,zaharul vanilat,samburi de caise si se mai lasa 2-3 zile amastacandu-se in fiecare zi[de 2 ori],dupa ce au trecut cele 7-8 zile punem alcoolul si lasam alte 7 zile intrun loc racoros,in acest timp mai miscam de cateva ori damigeana,dupa care putem sa o umplem[indicat ar fi cu rachiu de cereale,vodca de mai slaba calitate,nu indic tuica- ii schimba toata savoarea.

    IMAGINI RETETA



Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook





Mesaje si opinii

pap alex Data postarii: 2011-03-23 06:27:26

Da! Afinata solo am incercat si in loc sa-mi scada glicemia mi-a crescut pofta de mancare si vocea sotiei. Dar vad ca si comerciantii europeni nu mai insista pentru zaharul nostru mai bine trestia de zahar sud american. Unde o sa ajungem asa mai bine la bunica acasa si la mama nu mai spun de tata!