Ingrediente:
capul de porc (fara creier)
limba,
inima,
rinichii,
stomacul bine spalat si curatat,
sorici,
2 foi de dafin,
sare,
piper,
2-3 boabe de ienibahar |
|
Realizare :Inainte de a fi puse la fiert, toate bucatile de carne si soricul se spala foarte bine; daca e nevoie, se tin putin in apa calda si se razuiesc cu cutitul in asa fel incat sa capete un aspect placut. Capul taiat in bucati de marime potrivita, soricul, limba intreaga, inima si rinichii se pun la fiert in apa rece impreuna cu foile de dafin si sare. Se fierb pe jumatate, dupa care se scot si se lasa sa se racoreasca. Apoi se dezoseaza si se taie in felii potrivit de lungi si degroase (inima si rinichii in felii mai mari); limba, curatata de piele, se lasa intreaga.Se serveste rece, ca gustare, taiata in felii nu prea groase, cu lamaie, mustar sau muraturi. |