CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



Retete

ADAUGA RETETA     

RETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii

Tarte cu crema de vanilie


Timp de executie si complexitate: 25-40 min
Ingrediente:
1 foaie aluat foietaj (30 cm x 15 cm; decongelat, dar rece)
Crema de vanilie
500 ml lapte
150 gr zahar
1/2 baton vanilie
2 fasii coaja de lamaie
1 baton scortisoara (cca 5 cm)
4 galbenusuri
40 gr amidon
Bucati: 15



Realizare : Se ia aluatul foietaj si se ruleaza dinspre latura scurta. Se taie ruloul obtinut in felii de 2 cm grosime.
Se ia fiecare felie de aluat, se pune intre doua folii de plastic si se aplatizeaza cu fundul plat al unei farfurii, astfel inca sa obtinem un disc de aprox. 10 cm.
Se aseaza discurile in forme de muffins unse foarte usor cu ulei (eu am inmuiat un servetel de hartie in ulei si cu el am uns formele; daca formele sunt unse prea tare va fi greu sa asezati discurile in forme fiindca aluneca). Cu degetul apasati discurile sa se potriveasca frumos in forma.
Puneti tava in frigider pana terminati crema.
Preparati crema unde veti adauga si coaja de lamaie si batonul de scortisoara, alaturi de vanilie.
Se umplu cupele cu crema de vanilie calduta. Nu le umpleti prea tare fiindca crema de vanilie se umfla la copt.
Se coc la 200C pentru 25 minute.
Se scot din cuptor si dupa cateva minute se pot scoate din forme. Sunt bune caldute sau reci presarate cu scortisoara.



Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook





Mesaje si opinii


Nu exista mesaje