CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportPrahova Localitatea: Teisani
 
Foto & Video
Preturi
Casa Tenis
Adresa: Sat Valea Stalpului, Nr. 2070, Com. Teisani, Jud. Prahova
Telefon si fax:
0244-314926 ;
Email: mariana9costache@yahoo.com
DESCRIERE
Pensiunea CASA TENIS este situata la o altitudine de aproximativ 700m, intr-o bogata zona istorica si anume pe fosta mosie a boierului Safandache Teisanu , pe fosta vatra a hanului, unde innoptau cei care asteptau intrarea in vama Valenii de Munte, un important punct de vama pe drumul comercial dintre Ploiesti si Brasov ce trecea prin pasul Bratocea. Alaturi de biserica infiintata de el in anul 1820, pensiunea se afla la 11 km de orasul Slanic Prahova si la 1 km de orasul Valenii de Munte, pe varful unei zone deluroase, linistita, cu putine constructii in jur, si cu o priveliste deosebita asupra plantatiilor de pomi fructiferi ce atrag privirile tuturor turistilor.

Pentru a ajunge la pensiunea ?CASA TENIS? din centrul orasului Valenii de Munte, de la Casa de cultura Nicolae Iorga, se vireaza stanga pe strada Berevoiesti, urmata de strada Ghiulesti se urca pana pe platou, in capatul strazii Cismarilor numar 2070, comuna Teisani, sat Valea Stalpului.

Pensiunea ?CASA TENIS? va pune la dispozitie 3 camere cu 3 paturi fiecare. Camerele beneficiaza de incalzire electrica, televizor cu cablu. Livingul cu sala de mese poate oferi 20 de locuri si are acces la bucataria proprie a pensiunii, complet utilata.

Curtea pensiunii e constituit din loc de odihna, mese, scaune, umbrelute, seslonguri, loc de joaca pentru copii : teren de tenis si piscina, iar zonele din spatele terenului constituie o padure batrana ce trimite permanent oxigen catre zona pensiunii .

Ca zona turistica imprejurimile pensiunii ofera multiple atractii precum
* casa memoriala N.IORGA din Valenii de Munte,
* in localitatea Faget (5 km, comuna Gura Vitioarei) un monument de arhitectura din 1610- Hanu Rosu
* la Drajna de Jos o moara de apa din secolul XVII.
* numeroase dovezi istorice pot fi intalnite la Gura Vitioarei (2,5 km), unde s-au descoperit ruinele unei fortificatii dacice
* la Drajna de Jos (5 km)conacul familiei Filipescu (secolul XIX),
* la Drajna (9km) intalnim ruinele unui castru roman,
* la Rotarea (20 km, comuna Starchiojd) sunt prezente urmele unei cetati geto-dacice.
* obiectivele religioase se intalnesc langa localitatea Izvoarele, unde se afla manastirea Suzana, (din secolul XIX) declarata monument de arhitectura, iar la Muntele Rosu exista o biserica cu icoane de Gheorghe Tattarescu (1835-1838), cu picturi murale de zugravul Naum.

In speranta ca v-am trezit interesul asupra acestei zone deosebite va invitam sa petreceti un sejur de neuitat alaturi de noi.
Casa Tenis va asteapta!

DOTARI
Incalzire; Monumente; Sala de mese; Trasee; Tv; Acoperire Cosmote ; Acoperire Orange; Acoperire Vodafone ; Acoperire Zapp ; Bucatarie; Cicloturism; Curte;Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook


Obiective turistice in aceasta localitate

Nu exista obiective inregistrate in aceasta zona

Mesaje si opinii


Nu exista mesaje