CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportDolj Localitatea: Perisor
 
Localizare
Pensiunea CRISTIAN
Adresa: Perisor Dolj Nr 948
Telefon si fax:
0251 515173
Email: marian.nicola@gmail.com
DESCRIERE
In apropierea padurii Perisor se intinde pe o lungime de 7 km, de o parte si de alta a soselei - comuna Perisor. Pensiunea turistica "Cristian" este situata in localitatea Perisor, la 35 km de Craiova, pe drumul european E79.


Intr-o zona colinara, ghemuita intre dealuri domoale si rasfatata de apa paraului Jivan, asezarea ofera vizitatorului prospetimea aerului respirat adanc, linistea noptilor de vara in care concertul greierasilor, brotaceilor si al pasarelelor este unic. Acolo, privighetorile se intrec in zori de zi in cantece fermecatoare, oferindu-ti dimineti de neuitat.

Padurea Perisor declarata pana nu demult rezervatie cinegetica, adaposteste un fond de vanatoare deosebit: mistreti, caprioare, fazani, iepuri. Poti intalni specii ca: stejarul, salcamul, cerul, garnita, dar si plantatii de nuci canadieni, duglas.

Arhitectura comunei este unica. Inca mai pot fi intalnite locuinte care au pastrat un specific anume, intalnit numai aici.

De curand insa, in peisajul rural din Perisor, a aparut o noua si remarcabila constructie, intr-un cadru natural deosebit, apartinand agentiei de turism Mapamond din Craiova. In acest perimetru de aproape 5.000 de metri patrati, functioneaza incepand din 15 octombrie 2004, pensiunea agroturistica Cristian.


Aici nu veti gasi un hotel sau motel, si nici restaurant. Prin serviciile oferite, arhitectura si dotarile sale, pensiunea Cristian este unica in judetul Dolj. Este o casa, dar in aceasta casa te simti confortabil, desi esti la tara si poti servi din bunatatile bucatariei oltenesti, preparate ecologice obtinute din gradina proprie, tuica de casa si vinuri specifice zonei, bauturi racoritoare obtinute din fructele din livada proprie.

Pensiunea dispune de o bucatarie complet echipata cu cele mai moderne echipamente, unde oaspetii pot participa la pregatirea preparatelor culinare: praz umplut, saramura de pui, saramura de peste, chiftelute marinate, sarmalute in foi de vita sau preparate vanatoresti.

O minicrama va imbie la o degustare de vinuri sau tuica, toate naturale. Curtea din jurul casei este deosebit de generoasa. Aici va asteapta in sezonul cald, o piscina moderna cu apa cristalina care va face sa uitati, temporar, de vacanta la mare. Din gradina de zarzavaturi va puteti alege legumele preferate, iar livada este o sursa inedita de fructe aromate.


Pe malul paraului care strabate gradina, te poti relaxa ascultand ciripitul linistitor al pasarilor sau privind miscarile jucause ale pestilor care populeaza un mic helesteu.

Mergand pe jos printre lanurile de grau sau de porumb ale taranilor, dupa aproape un kilometru, patrunzi adanc intr-o padure unicat: padurea Perisor.

Dupa o plimbare binefacatoare prin aerul curat al padurii, oaspetii pot fi primiti cu foc de tabara si o cina inedita. Comuna Perisor este leaganul copilariei marelui savant roman Henri Coanda, al carui bunic a trait aici si ale carui amintiri l-au marcat toata viata.

Clientii pensiunii pot vizita imprejurimile inchiriind biciclete, pot merge la o partida de pescuit sau pur si simplu sa faca miscare. Cei care raman in pensiune pot practica sporturi sau pot asculta muzica sau viziona programele TV.Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook


Obiective turistice in aceasta localitate

Nu exista obiective inregistrate in aceasta zona

Mesaje si opinii


Nu exista mesaje