CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportGorj Localitatea: Novaci
 
Foto & Video
Preturi
Pensiunea Chiriac
Adresa: Novaci , str. Parangului nr.24 , judetul Gorj
Telefon si fax:
0253 466 237 ;
Email: chiriac_vasileilie@yahoo.com
DESCRIERE
Vechea asezare umana,atestata in pagini de istorie si de legenda,situata la poalele muntilor Parang,la o altitudine de 600 metrii,aproape de izvoarele raului Gilort,la o distanta de 45 km.de municipiul Targu Jiu,unde se inalta magnificele sculpturi ale lui Brancusi.
Desi vechimea sa este atestata printr-un document datand din 1502/7010.Novaciul este o asezare umana mult mai veche,din timpul dacilor si romanilor,cum rezulta din toponimi si vestigii istorice care intaresc aceasta afirmatie.
Intr-unul din satele Novaciului s-au descoperit unelete din epoca pietrei cioplite,si tot aici,in plaiul Novaciului,se presupune a fi fost locul de inscaunare a lui Litovoi Voda .
Prin valentele sale,sociale si culturale,localitatea Novaci a fost si ramane pentru locuitorii din imprejurimi un centru administrativ cu largi rezonante .
Daca vei vrea sa poposesti si peste noapte,nenumarate porti deschise te asteapta,caci multi dintre localnici sunt angrenati in circuitul turismului rural .
In orasul Novaci , din strada principala , tivita pe margini de brazi falnici , patrunzi in curtea Pensiunii CHIRIAC cu gazde primitoare.Aci va asteaptam pentru a va oferii cazare in 6 camere cu maxim 20 de locuri,camerele sunt dotate cu televiziune prin cablu,conexiune la internet .In dotarea pensiunii avem o bucatarie dotata si utilata complet la dispozitia musafirilor,un numar de 4 bai modernizate cu apa calda si rece in permanenta.Curtea este spatioasa,permitand zbenguiala copiilor pana pe malul Gilortului,care trece prin curtea casei.In curte sunt pomi fructiferi,faneata cu flori si iarba moale care iti maseaza placut talpile.Pe malul apei poti face plaja,baie sau daca te pricepi la pescuit,poate ai noroc sa pui ceva in tigaie.
Datorita imprejurimilor bogate se pot organiza excursii cu caracter turistic si educativ pentru vizitarea unor obiective cum ar fi :
-Pestera Polovragi ;
-Manastirea Polovragi ;
-Pestera Muierilor ;
-Manastirea Hurezu ;
-Manastirea Crazna ;
-Manastirea Icoana ;
-Cheile Oltetului ;
-Cheile Sohodolului ;
-Statiunea Ranca ;
-sculpturile originala ale lui C-tin Brancusi situate in parcul amenajat in orasul Targu Jiu.
Putem inchiria si un ATV pentru plimbari in natura.


DOTARI
Masina de spalat; Monumente; Pescuit; Sala de mese; Trasee; Tv; Acoperire Cosmote ; Acoperire Orange; Acoperire Vodafone ; Acoperire Zapp ; Animale de companie; Bucatarie; Cicloturism; Curte;Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook


Obiective turistice in aceasta localitate

Nu exista obiective inregistrate in aceasta zona

Mesaje si opinii


Nu exista mesaje