CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportMehedinti Localitatea: Drobeta Turnu Severin
 
Foto & Video
Pensiunea Melba
Adresa: Golful Dubovei , judetul Mehedinti
Telefon:
27 474 179
Fax:
52 368 080
WEB: www.pensiunea-melba.ro/
DESCRIERE
Prin energie, indaratnicie si rabdare, Dunarea a spart ziduri de piatra, despartind Carpatii de Balcani. Dupa ce intra in Romania pe la Bazias, Dunarea descrie unul dintre cele mai fascinante trasee din lungul celor 2.860 km, pe care ?i strabate de la izvoare pana la varsarea in Marea Neagra. Este vorba despre Defileul Dunarii, care parcurge 125 km, din care 45 km reprezinta portiunea faimoaselor Cazane - portiune din defileul Dunarii intre Dubova si Ogradena, formata din Cazanele Mari (4 km lungime) si Cazanele Mici (5 km lungime), unde Dunarea este fortata sa treaca printre munti, unde latimea se ingusteaza intre 180-250 m. Zona este declarata monument unic al naturii in Europa (aici poate fi gasita "laleaua cazanelor" , "Apus Melba" " Lastunul de stanca , e.t.c.).

In aceasta zona mirifica se afla situata Pensiunea MELBA , limitata de cele Doua Cazane , in golful Dubova .

In zona cazanelor, la intrarea in golful riului Mraconia, pe un pisc de munte, se sapa in piatra un chip al lui Decebal, impresionant, iar pe malul Dunarii, in apropiere se reconstruieste Schitul Mraconia ("Minastirea de sub ape"). Tot aici se afla inscriptia sapata in stinca "Tabula Traiana" care consemneaza inceputul drumului suspendat al lui Traian pe teritoriul Daciei (40km).

Accesul la Pensiunea Melba se face cu vaporasul din Orsova si pe cateva posibile rute auto :

~ pe E771 de la Drobeta Turnu Severin pana la Orsova si apoi pe DN57 spre Moldova Noua , pensiunea fiind situata chiar la intrarea ?n localitatea Dubova ;

~ de la Resita catre Oravita si apoi pe DN 57 prin Naidas catre Moldova Noua spre Orsova ;

~ de la Timisoara , prin Caransebes " Orsova " Moldova Noua .

In zona exista foarte multe drumuri forestiere si comunale, mai mult sau mai putin modernizate ce fac deliciul amatorilor de senzatii tari fie ciclistilor montani (MOUNTAINEBIKE) fie motociclistilor OFFROAD, care au toate sansele unei vacante de neuitat.

Nu numai acestia se pot bucura de zona ci si pescarii amatori, sau profesionistii care pot pescui chiar de pe pontonul pensiunii special amenajate pentru "fanaticii batului" , dar si vanatorii profesionisti in cadrul partidelor oficial organizate ( mistret , cerb ).

Pentru cei care opteaza pentru excursii montane zona ofera mai multe obiective turistice si anume:

1. Pestera Gaura Chindiei II care este ?n plus si rezervatie arheologica, unde au fost descoperite urmr de arta rupestra din paleolitic.

2. Pestera Veterani ce a avut rol de sanctuar al Zeului Zamolxis pe vremea dacilor.

3. Pestera Haiducilor unde au fost descoperite urme de cultura mezolitica.

4. Cetatea Trikule ce a fost ridicata ?n sec. al XV-lea pentru a opri expansiunea otomana spre vest, ruinele acesteia observandu-se ?n apropierea localitatii Svinita.

5. Cetatea Ladislau situata chiar la iesirea din localitatea Pescari pe o culme ?nalta de 100 m fiind foarte deteriorata comparativ cu cetatea Golubac de pe malul sarbesc ce troneaza ?nca impozanta peste fluviul imperturbabil si neobosit.

6. Cazanele Mari si Cazanele Mici care pot fi batute cu piciorul.

7. Chipul cioplit ?n stanca de marime impresionanta al lui Decebal.

8. Multimea de Manastiri cum ar fi Vodita, Sf?nta Ana, Mraconia, Biserica Sfintii Arhangheli situata chiar ?n localitatea Berzasca, avand reputatia de cea mai veche biserica romaneasca din Clisura Dunarii, monument de arhitectura ?n stil baroc ridicata ?n 1836.

Nu in ultimul rand Pensiunea Melba ofera odihna si relaxare pe plaja amenajata pe malul batranului fluviu , langa piscina cu apa limpede . Cazarea se face in cele 7 camere duble ,amenajate cu mult bun gust si dotate cu telefon,televiziune prin cablu,radio MP3,minibar,grup sanitar propriu cu dusuri cu hidromasaj sau jacuzzi "..

Preparatele culinare traditionale si cu specific zonal sunt pregatite in bucataria proprie si se servesc in restaurantul din incinta si pe terasa localului .

DOTARI
Incalzire centrala; Sala de mese; Telefon; TV;Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook


Obiective turistice in aceasta localitate

Nu exista obiective inregistrate in aceasta zona

Mesaje si opinii


Nu exista mesaje