CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportNeamt Localitatea: Durau
 
Foto & Video
Preturi
Localizare
Pensiunea Senin
Adresa: Durau, Ceahlau
Telefon si fax:
27 316 885
WEB: www.pensiuneasenin.ro/prezentare/index.htm
DESCRIERE
Situata la o altitudine de cca 780 m in masivul Ceahlau - renumit pentru legendele sale si traditiile magice - pensiunea se afla intr-o regiune montana frecventata din secolul al XVIII-lea, in apropiere la malul lacului Bicaz.Pensiunea noastra a primit de curand clasificare oficiala de la Ministerul Turismului. Suntem mandri sa afirmam ca va putem primi in conditii demne de patru stele! Ne aflam printre putinele pensiuni din Romania care detin o astfel de clasificare.

Date geograficeDin punct de vedere turistic masivul Ceahlau intruneste cateva caracteristici:* altitudinea dominanta fata de muntii vecini ce ofera un larg orizont peste Carpatii Orientali incat de pe culmea masivului Ceahlau se pot vedea muntii Rarau, Calimani, Hasmas, iar spre est se poate vedea podisul Moldovei.

* dantelaria de piatra a abrupturilor ce marginesc platoul superior

* pozitia radiara a culmilor ce ajuta foarte mult turistul in orientare

* concentarea celor mai atractive obiective turistice pe un spatiu restrans ce faciliteaza vizitarea masivului intr-un timp scurt.O zona perfecta pentru relaxareClimatul subalpin tonic-stimulant, aerul curat, fara praf si particule alergice, atmosfera ozonata sunt principalii factori naturali de cura.Zona este recomandata pentru odihna si tratament al nevrozelor astenice, a starilor de slabiciune, a anemiei, pentru refacerea dupa eforturi psihice sau intelectuale.

Atractii turistice* excursii in muntii inconjuratori (Ocolasu Mare - 1907 m si Toaca - 1904 m, ambele varfuri facand parte din Muntii Ceahlau, cascada Duruitoarea, rezervatia naturala Ceahlau)

* practicarea sporturile de iarna (partie de schi, cu diferite grade de dificultate, patinoar artificial)

* practicarea sporturilor nautice pe lacul Bicaz (plimbari cu vaporasul iar in cursul verii - skijet)Zona este incarcata de semnificatii relogioase, pe o raza de cca 40 km aflandu-se unele din cele mai frumoase si vechi manastiri romanesti: Agapia, Varatec, Sihla, Neamt, Petru-Voda etc.

Cum ajung acolo?

Harta zonei 1 Harta zonei 1Pensiunea este situata pe drumul de acces catre statiunea Durau la cca 2 km de aceasta. Este situata la cca 50 km de Targu Neamt, 30 Km de Bicaz si 50 Km de Piatra Neamt.Accesul se poate face cu auto propietate personala, sau prin cursele de microbuze cu plecari din orasele: Iasi, Targu Mures, Piatra Neamt, Targu Neamt, Suceava etc.Va asteptam cu...Pensiunea Senin se remarca datorita confortului si serviciilor ireprosabile oferite pe personalul atent instruit dupa cele mai exigente cerinte in domeniu.

DOTARI
Gratar; Incalzire centrala; Parcare; TV;Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook


Obiective turistice in aceasta localitate
      Manastirea Durau
      Parcul National Ceahlau

Mesaje si opinii


Nu exista mesaje