CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



Retete

ADAUGA RETETA     

RETETA ESTE FOLOSITA IN Toate zonele tarii

Ciorba de burta- reteta de restaurant


Timp de executie si complexitate: 2 -3 h
Ingrediente:
1,5 kg burta,
1-2 cepe,
1 morcov mare sau 2 mici,
iaurt 500g,
smantana 200g,
1 paprika rosu mare,
2 galbenusuri,
5-6 lg de ulei,
patrunjel verde,
otet,
sare,
piper



Realizare :Intr-o oala se pune burta spalata si curatata in prealabil la fiert in apa cu sare (sau poate sa fie si burta gata fiarta, se gaseste in comert).
Cand este fiarta pe jumatate se pune ceapa taiata in 4 si se mai fierbe pana cand burta devine moale. Se scoate burta si se strecoara supa, dupa care se pune iar la fiert in oala, eventual se mai complecteaza cu apa.
Burta se taie cuburi sau julien, intai fasii de 3-4 cm apoi feliute subtirele. Separat se rade morcovul pe razatoarea cu ochiuri mici si se pune la calit in ulei la foc mic pana cand se moaie iar uleiul capata culoarea galbuie eventual se mai picura putin ulei daca se considera necesar.
Ardeiul rosu se taie cubulete si se pune in supa cu burta taiata, se fierbe pana se moaie ardeiul se adauga morcovul si se mai lasa putin sa fiarba apoi se ia de pe foc. Se amesteca iaurtul, smantana, galbenusurile si se drege ciorba.
Se pune otet dupa gust pt acrit, sare si piper la servire se presara patrunjel verde tocat fin.

    IMAGINI RETETA



Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook





Mesaje si opinii

Sorin Suceava Data postarii: 2012-08-23 03:34:34

Unde-i usturoiul???!!!
Constantin Data postarii: 2013-12-10 06:35:17

Se pune morcovul in ciorba?! ( se pune altceva!!!) Ciorba de burta NU trebuie sa contina legume. Lipseste faina (putina). NU se pune patrunjel. Reteta este facuta dupa ureche.